SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gymnastikföreningen Gymnos
GLÄDJE ♥ KUNSKAP ♥ GEMENSKAP

TRYGG IDROTT
 

Gymnos har, liksom alla andra idrottsföreningar, en viktig social funktion att fylla i samhället. Vi vill att alla våra medlemmar ska känna sig välkomna i föreningen och få möjlighet att utvecklas i en trygg miljö. I vår gemensamma strävan att erbjuda en bra verksamhet för de barn och unga vi möter tar vi stöd i FN:s barnkonvention och de grundprinciper som finns beskrivna där. Gymnos styrelse och föreningens ledare har ett särskilt stort ansvar för att skapa säkra och trygga idrottsmiljöer, där barnkonventionen är en viktig guide i den dagliga verksamheten. 

 

Alla inom Gymnos arbetar för en miljö fri från mobbning och kränkande behandling. Mobbning och kränkande behandling kan förekomma i olika former: fysiskt, psykiskt, genom ord, handlingar, genom dator eller mobil. För att uppnå en miljö fri från mobbning och kränkande behandling inom Gymnos har vi två Trygghetscoacher. Till dem kan du vända dig om du sett, upplevt eller på annat sätt kommit i kontakt med mobbning eller kränkande behandling. Du kan självklart vara anonym.

 
Johanna och Nils är våra Trygghetscoacher!
 
Har det hänt någonting i föreningen som som inte känns bra? Då vill vi uppmuntra dig att ta kontakt med någon av våra Trygghetscoacher. För kom ihåg, att vad det än gäller så är du aldrig ensam!
 

Nils Ullberg

Skicka email

Tel: 0705680557

Johanna Olsson

Tel: 0702086955
 
Presentation av våra trygghetscoacher

Johanna Olsson

 

Bor: I Falun med min familj.

 

Jobb: Jag jobbar som socionom och familjebehandlare på Abila Öppenvård. 

 

Varför engagerad i Gymnos: Jag var själv gymnast i Gymnos när jag var barn och ungdom och mina barn är alla tre aktiva i föreningen som gymnast och ledare. Att själv engagera mig i föreningen nu som vuxen och förälder känns som en självklarhet för ge något tillbaka till en förening som gett och ger både mig och mina barn så mycket. Att vara på gymnastiktävlingar är bland det roligaste jag vet😊 Umgås med familj, vänner och att vara ute i naturen och åka skidor med min Finska Lapphund är något jag också uppskattar mycket.

 

Jag och familjen åker nu i oktober 2024 på vår livs gymnastikupplevelse då vi reser till Azerbajdzjan för att titta på sonen som ska tävla EM i truppgymnastik med det svenska juniormixlaget.

 

Tankar om min roll som trygghetscoach: Rollen som trygghetscoach i föreningen är helt ny för mig så det ska bli spännande att sätta mig in i arbetet och jag hoppas kunna bidra till att stötta föreningen i att föra arbetet kring trygg idrott framåt. 

 

 

 

Nils Ullberg

 

Bor: I Falun med min familj

 

Jobb: Ägare och affärs och utvecklingschef på Abila Öppenvård.

 

Varför engagerad i Gymnos: Genom min dotter som är aktiv gymnast i Gymnos, samt att jag vet hur mycket idrotten betyder för våra barn och ungdomar både ur ett kortsiktigt perspektiv och långsiktigt perspektiv.

 

Tankar om min roll som trygghetscoach: Det viktigaste i min roll som  trygghetscoach i föreningen är att stötta och och jobba proaktivt för våra medlemmar i frågor som rör trygg idrott. Samt att medlemmar blir medvetna om att alla har lika mycket ansvar i att Gymnos är en förening som tar trygg idrott på allvar, och att alla kan bidra med något kring detta ämne.

 

Utdrag från belastningsregistret
 

Vi i Gymnos följer de riktlinjer som tagits fram av Riksidrottsförbundet gällande belastningsregisterutdrag, vilket innebär att alla tränare som är över 18 år måste visa upp utdrag från belastningsregistret.

 
 
Nästan alla barn och ungdomar är med i en idrottsförening någon gång under sin uppväxt. Att föreningsidrott har så stor plats i många barns och ungdomars liv är dock ett ganska nytt fenomen. Det är först under de senaste decennierna som barn- och ungdomsidrotten har börjat organiseras i större omfattning i föreningar. I en idrottsförening utvecklar vi oss inte bara inom vår respektive idrott utan vi lär oss också mycket annat som vi inte är direkt medvetna om. Denna ”dolda inlärning” är ofta mycket effektiv. Det rör sig till exempel om normer, värderingar, ansvar, hänsyn och medbestämmande. I kraft av sin omfattning och popularitet är idrottsrörelsen därför en mycket viktig fostransmiljö, kanske den viktigaste efter hemmet och skolan.
 
- Utdrag från Riksidrottsförbundets Skapa Trygga Idrottsmiljöer